МЕЂУНАРОДНИ ЛЕТЊИ АКАДЕМСКИ КУРС
18.06.2011

И овог лета, од 20. до 30. јула, Удружењем студената технике Европе -  БЕСТ Ниш организује 4.Интернационални летњи академски курс под називом “Save for tomorrow - Save tomorrow” (“Чувај данас за боље сутра”) ,  Ову активност студената подржала је и Градска општина Палилула.

Домаћим учесницима се даје могућност да присуствују академском курсу образовног карактера, у сагласности са европским кредитним трансфер системом (ЕТЦ сyстем) Академски део курса ће се састојати од најмање 18 сати стручних предавања и 12 сати практичног рада – студије случаја (цасе студy-а), као и стручних екскурзија. Предавања ће бити на енглеском језику или на српском уз симултано превођење, а биће реализована од стране професора Универзитета у Нишу, представника института и министарстава, као и других стручних лица из привреде. Након предавања, учесници курса ће бити подељени у тимове који ће за време практичног академског дела курса, уз помоћ претходно стеченог знања, разних материјала и дебате у оквиру свог тима, решавати одређени проблем – визију на задату тему курса. По завршетку курса учесници ће презентовати своје радове ради добијања сертификата, као доказа о успешно похађаном курсу.

Наравно, курс нуди бројне могућности за културну размену учесника из различитих земаља Европе и оне ће између осталог обухватати активности као што су:
• српско вече, на коме ће учесницима бити представљена српска музика, кухиња, игре и кола са аутентичном атмосфером, чиме ће се страним студентима приближити национална традиција и култура;
• интернационално вече, на коме ће сваки студент-учесник имати могућност да представи своју земљу преко традиционалне музике, кухиње и игре;
• обилазак града Ниша и упознавање са његовим знаменитостима и културним добрима.

Учествовање на једном оваквом курсу представља сјајну могућност за упознавање људи из разних земаља и различитих култура, као и за стицање дуготрајних пријатељстава након курса. Искористите прилику да проведете незаборавних десет дана од 20. до 30. јула, у друштву 25 вршњака из целе Европе, од Лисабона до Екатеринбурга.

Да би сте се пријавили за курс довољно је да попуните фолрмулар који се налази на http://best.elfak.ni.ac.rs/ Будите један од 15 одабраних домаћих учесника и по симболичној цени од свега 1500 динара искусите незаборавних 10 дана! У цену је урачунато покривање основних трошкова као што су трошкови екскурзије, предавања на курсу, радионица, пића на интернационалној и српској вечери, освежења у паузама између предавања, као и мајице курса која ће вам, уз сертификат, свакако остати као лепа успомена. За додатна питања и информације погледајте сајт www.BEST.eu.org/nis/summer11 или путем електронске поште  nis@best.eu.org , пошаљите писмо организатору скупа.